Our Team
Dr James Law

Tratamentul de canal

Tratamentul de canal sau cum este numit popular ‘scoaterea nervului’ se realizeaza atunci cand pulpa dintelui este infectata, in majoritatea cazurilor acest lucru este datorat unei carii profunde, sau in vederea prepararii acelui dinte in scop protetic, atunci cand vitalitatea dintelui nu mai poate fi pastrata.

Un tratament de canal se realizeaza intr-o singura sedinta de tratament, totusi atunci cand avem de-a face cu infectii sau timpul este limitat, sunt necesare doua sedinte. Etapele realizarii acestui tratament sunt reprezentate de anestezia locala pentru confortul pacientului pe parcursul tratamentului, urmat de o izolare buna a dintelui pentru a nu ajunge in cavitatea bucala substantele de irigatie folosite in mod uzual in acest tip de tratament. Deschiderea camerei pulpare cu ajutorul unei freze diamantate urmata de instrumentarea canalului radicular cu ace endodontice in paralel cu irigantii uzuali.

In cazul acestui tratament radiografia dentara este indispensabila atat inaintea tratamentului cat si dupa finalizarea completa a acestuia. Apex locatorul este un aparat foarte important in realizarea tratamentelor de canal si el indispensabil acestui tip de tratament, asta daca vrem sa avem un rezultat optim si predictibil.

WikiTop Romania

Did you like this? Share it!

0 comments on “Tratamentul de canal

Leave Comment

SUNA ACUM !